با محوریت پژوهشگران جوان و رویکردهای نوین 10 تا 12 تیر ماه 1404؛
پنجمین کنگره پیشرفتهای مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران برگزار می شود
پنجمین کنگره پیشرفتهای مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران با تمرکز بر پژوهشگران جوان، رویکردهای نوین و پیشرفتها تیر ماه 1404برگزار میشود.

به گزارش روابط عمومی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دکتر سید محمد امین حرمشاهی؛ دبیر اجرایی پنجمین کنگره پیشرفت های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران اظهار کرد: رشته مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی تقریبا از سال ۸۸ در ایران با این عنوان شکل گرفته و بعد از گذشت چند سال از شکل گیری، دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان یکی از دانشگاههای پیشرو در این حوزه تصمیم گرفت که کنگره ای برگزار کند که محل اجتماع همه فعالان این حوزه باشد.
وی با بیان اینکه حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، بین رشته ای است، افزود: مهندسی پلیمر، زیست شناسی با گرایش های مختلف، بیوتکنولوژی، پزشکی در انواع تخصصها، مهندسی مواد، مهندسی شیمی، مهندسی پزشکی و ... از انواع رشته های تخصصی هستند که دانش آموختگان آنها در حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی فعالیت دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در سالهای گذشته به دلایل مختلف از جمله پاندمی کرونا این کنگره با نظم برگزار نشده است اما بنا داریم که از امسال به صورت منظم کنگره را هر سال برگزار کنیم.
حرمشاهی با اشاره به تفاوتهای این کنگره با سالهای قبل، یادآور شد: در این دوره تلاش کردیم، بیشتر از فعالان جوانتری که در شهرستانها مشغول به کار هستند، دعوت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای کنگره مهندسی بافت و پزشکی بازساختی به دلیل چند وجهی بودن این حوزه، نمی توان مخاطب ویژه ای در نظر گرفت، بنابراین از پزشکان با تخصص های مختلف گرفته تا دانشجویان مهندسی در گرایشهای متنوع و حتی دانش آموزان می توانند مخاطب این رویداد علمی باشند.
وی ادامه داد: دانش آموزان متعددی هستند که به زیست شناسی علاقه دارد اما استعداد ویژه ای نیز در ریاضی و فیزیک دارند. این افراد می توان با پرورش استعداد خود در دانشگاه های غیر پزشکی و انتقال آن دانش به حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، علاقه خود را نیز دنبال کند؛ برای این منظور ایده برگزاری یک میزگرد علمی دانش آموزی نیز در کنگره وجود دارد.
حرمشاهی از برگزاری 10 میزگرد علمی تخصصی در پنجمین کنگره پیشرفت های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی خبر داد و گفت: مهندسی بافت در پوست، سیستم اسکلتی-عضلانی، حواس ویژه شامل شنوایی، بینایی و بویایی در واقع با تاکید بر چشم و «گوش، حلق و بینی» و بافت سیستم عصبی محتوای این میزگردها هستند و همچنین یک میز گرد علمی با محوریت رویکردهای جدید در مهندسی بافت از جمله هوش مصنوعی، تصویربرداری و نانوتکنولوژی برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: مهندسی بافت در ایران در حوزه پوست، غضروف و استخوان به دلیل نیاز کشور پیشرفت های قابل توجهی داشته؛ چون جمعیت جوانی داریم و آمار تصادفات رانندگی و سوانح نیز بالا است، بنابراین پژوهشگران ایرانی در این حوزه فعال تر بوده اند.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره پیشرفت های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی ایران افزود: یک پنل تخصصی نیز داریم که اساسا تمرکزش بر بیومتریال در مهندسی بافت است و تمام مدعوین آن از دانشگاه های غیر پزشکی و خارج وزارت بهداشت هستند.
وی گفت: تلاش کردیم، سخنران های خارجی نیز دعوت بکنیم ولی به دلیل مشکلات صدور ویزا ممکن است، موفق نشویم و شاید به صورت آنلاین بتوانیم با این اساتید ارتباط بگیریم؛ در خصوص سخنرانان داخلی هم تلاش کردیم از دانشگاه های مختلف سخنران داشته باشیم، البته زمان کنگره کوتاه است و نمیتوانیم میزبان همه باشیم اما حتما در سالهای بعد در برنامه گنجانده می شوند.
حرمشاهی ادامه داد: امتیاز بازآموزی برای گروه های مختلف پزشکی شرکت کننده در کنگره خواهیم داشت. فرآیند درخواست انجام شده و توقع ما این است که با توجه به کیفیت علمی کنگره، بیشترین امتیاز بازآموزی را بتوانیم، اخذ کنیم؛ ثبت نام نیز از طریق سایت کنگره به نشانی www.pterm.ir قابل انجام است.
وی با بیان هزینه قبت نام حدود 700 هزار تومان در نظر گرفته شده، ادامه داد: با اتمام پنل ها در دو روز ابتدایی کنگره، یک سمپوزیوم ویژه در روز سوم برگزار خواهد شد که به استفاده از مشتقات سلولی در بازسازی پوست اختصاص دارد که هزینه ثبت نام آن متفاوت است که البته گروه هدف در این بخش پزشکان هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دو کارگاه دیگر هم با موضوع کارآفرینی و پرینت سه بعدی در حاشیه کنگره برگزار می شوند؛ در بخش نمایشگاهی نیز انتظار داریم شرکت های مرتبط که در حوزه آموزش، تامین ابزارآلات و مواد آزمایشگاهی و همچنین در زمینه تولید محصولات مهندسی بافت فعالیت دارند، حضور فعالی داشته باشند.
نظر دهید